13 Mayıs 2016 Cuma

İnstagram baştan aşağı yenilendi ama...



Hergün milyonlarca resimin paylaşıldığı instagram bildiğiniz gibi uzun süredir yeni tasarıma ve yeni logoya geçiş yapacağından bahsediyordu.Hatta deneme sürümleri bile yayınlanmıştı ve sonunda yeni sürüme geçiş yapıldı.Google play storeden yeni gelen güncellemeyi alıp yeni logosunu ve yeni tasarımını görebilirsiniz arkadaşlar.Yüklemeyenler için aşağıya resim koydum.


16-05/11/instagram.jpg
Sade arayüzü instagramı hızlandırmak ve resimleri ön plana çıkarmak için kullanmışlar sanırım.

Bana sanki biraz olmamış gibi geldi bir şeyler eksik gibi.Renk geçişleri bence hoş değil.Belkide eski logoya alıştığımız içindir bilmiyorum ama göze ilk bakışta itici geliyor gibi... 


Değişiklikler sadece tasarımsal boyutta ve Instagram’ın kullanım şeklini ve özelliklerini değiştirmeyecek.

Instagram’ın tasarım ekibinin başındaki Ian Spalter’a göre değişimin sebebi "ince çizgilerle, kullanıcıların tarzına da uyan, daha estetik bir görünüm" yakalamak.


"YENİ LOGO NE ERKEK NE KADIN"
Logo değişikliği ile ilgili en ilginç yorum ise Adweek dergisinin creative editör'ü Tim Nudd'dan geldi.Nudd, konuyla ilgili yayınladığı makalede Instagram'ın yeni logosunun ortaya bir kimlik koymadığını belirterek "travesti"ye benzetti.Eski logonun uygulamanın ana amacını ortaya koyan direkt bir simge olduğunun altını çizen, Nudd, yeni logodaki soyut öğelerin bu özelliği yok ettiğini belirtti ve logoyu eleştirdi.


Sizce eski logosuyla devam etmelimiydi yoksa yeni logo dahamı iyi oldu? Aşağıdaki yorum kısmına hakaret içermeyecek şekilde logo hakkında iyi veya kötü düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


yeni logo instagram

Instagram ve uygulamalarının simgeleri

About the Author

Onur Culum

Author & Editor

27 Yaşındayım, 10 yıldır yazılım,tasarım ve ticaretle uğraşıyorum.Bilgisayarla 10 yaşında Windows 95 ile tanıştım.Aktif olarak kullandığım programlar; illustrator, photoshop, indesign, sony vegas pro ve özlersem corel :)

3 yorum:

  1. Logo iyi olmamış iyice bozmuşlar güncellemek bile istemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. İç tasarımını hiç ellemeseler daha iyiymiş abi bune çok karışık olmuş ya

    YanıtlaSil
  3. Eski logo akar

    YanıtlaSil

 
Grafikerler Kulübü © 2016 - Designed by | Distributed By G. Kulübü