3 Ocak 2017 Salı

Bitcoin nasıl alınır ? - Bitcoin ile nasıl ödeme yapılır?


İnternetin bankasız para birimi Bitcoin, son 3 yıldaki dalgalanmaların ardından 2016 yılı sonunda 1000 dolar sınırını aştı.

2010 yılında 1 dolarla 1000 Bitcoin alınabiliyordu, bugün ise 1 Bitcoin ile 1000 dolar alınabiliyor.

Günümüzde birçok bitcoin satış sitesi bulunmaktadır ama birçoğu yüksek fiyatlardan satmaktadır veya Türkiye'ye henüz hizmet vermemektedir. Bizim kullanabileceğimiz güvenli iki adet site var btcturk ve koinim btcturk geçici olarak hizmet vermeyi durduğu için koinimi anlatacağım size.

Koinim.com TL Yatırma

Buraya tıklayarak siteye girip üye olduktan sonra onaylamamız gerekiyor. Güvenlik için tek seferlik kimliğinizin fotoğrafını ve dekont/fatura istiyor. Detaylar sitede mevcut, hesabımız onaylanmadan işlem yapamıyoruz.

Hesabımız onaylandıktan sonra TL yatır kısmına giriyoruz karşımıza çıkan ekranda tl olarak yatıracağımız miktarı girip aşağıdaki butona basıyoruz.Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz ekran geliyor karşınıza para yatırma kodunu açıklama kısmına yazıp en alttaki qnb finansbank ibanına girmiş olduğumuz tutarı gönderebiliriz. 


Enpara hesabınız varsa eksta eft ücreti ödemeden gönderebilirsiniz.


TL olarak hesabımızda gözükmesi 5-10 dakika sürebilir yeni hesapta ilk defa gönderiyorsanız daha uzun sürebilir.

TL ile Bitcoin Alma İşlemi

Daha sonra "Bitcoin Al/Sat" kısmından bitcoin alma işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

Sadece alım işlemi yapacaksanız bitcoin sat kısmı sizi ilgilendirmiyor.


Sol taraftaki Bitcoin Al kısmından alacağımız miktarı girip al butonuna bastığımızda coinler hemen hesabımıza geçer.


Dikkat etmeniz gereken kısım sol en üstte o anki BTC tutarı ile Fiyat (Satışaynı olması gerekir eğer Fiyat (Satışyazan kısıma daha düşük bir değer girerseniz hemen almaz btc kuru o fiyata geldiğinde sistem otomatik olarak alır yani hemen alacaksanız aynı tutar olması lazım eğer aceleniz yoksa düşmesini bekleyecekseniz Fiyat (Satışkısmını değiştiriniz onun dışında otomatik belirlenen tutarda kalsın.





Üstteki adımı tamamlayıp bitcoinler bakiye kısmında gözüktükten sonra bir kişiye yada kuruluşa göndermek için;

Bitcoinleri Kişiye veya Kuruluşa Göndermek

"Bitcoin Çek" bölümüne giriyoruz.

Göndereceğimiz kişinin/şirketin bitcoin adresini adres kısmına yazıyoruz.(Rakamlardan ve harflerden oluşan kod)


Miktar kısmına eksiksiz bir şekilde tam olarak rakamı giriyoruz. Virgülden sonraki kısıma dikkat edin.


Transferlerinizi Blockchain Info sitesinde bitcoin adresinizi aratarak takip edebilirsiniz. İşleminizin onaylandığını ve karşı tarafa ulaştığını rahatlıkla burdan görebilirsiniz.






Bitcoin (sembolü: ฿, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir

Ayrıca bitcoin çok hızlı yükselip düşebilen bir para birimidir. 1 bitcoin değeri şuan 1000 doların üzerinde al - sat yaparken biryere ödeme yapacaksanız hemen göndermenizde fayda var 1 gün sonra bile değeri büyük ölçüde değişebilir.

Takıldığınız kısım olursa yorum kısmına yazarsanız yardımcı olurum.



About the Author

Onur Culum

Author & Editor

27 Yaşındayım, 10 yıldır yazılım,tasarım ve ticaretle uğraşıyorum.Bilgisayarla 10 yaşında Windows 95 ile tanıştım.Aktif olarak kullandığım programlar; illustrator, photoshop, indesign, sony vegas pro ve özlersem corel :)

2 yorum:

 
Grafikerler Kulübü © 2016 - Designed by | Distributed By G. Kulübü