7 Ocak 2017 Cumartesi

Telefonunu Bilgisayarda Mikrofon Olarak Kullanmak

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda size bilgisayarınızda kullanacağınız harici bir mikrofonunuz yok ise android cep telefonunuzu bilgisayara bağlayıp nasıl mikrofon olarak kullanacağınızı anlatacağız. Android telefonunuzu bilgisayarın bir parçası gibi mikrofon olarak kullanıp skype görüşmesi, ses kaydı gibi mikrofon ile yaptığınız tüm işlemleri yapabilirsiniz.

WO mic adlı uygulamayı hem telefonumuza hemde bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor.

1-) Buraya tıklayarak "WO mic" uygulamasını android telefonumuza indiriyoruz.

2-) Buraya tıklayarak "WO mic" uygulamasını bilgisayarımıza indiriyoruz. 


  1. Install Client setup program Seçin next, next, close yaparak programı kurun.


Programı açtıktan sonra menüden connection>connect diyoruz ve karşımıza 3 adet seçenek geliyor.


Hangi yoldan bağlayacağımızı seçiyoruz usb seçerseniz sd kart modunda olduğunda cihazı görmüyor usb ayarlarından onu değiştirmeniz gerekebilir.

En rahat yöntem wifi ile bağlamak bilgisayarınızın bağlı olduğu modeme telefonumuzunda bağlı olması yeterli. Açtıktan sonra IP adresi boşluğuna telefonumuzdaki uygulamada görünen IP adresini yazmalısınız. IP adresini de girdikten sonra ok tuşuna basarak bağlantıyı kurup mikrofonunuzu hazır hale getirebilirsiniz.

Dilerseniz telefonunuzun kulaklığını bağlayıp, istersenizde bağlamadanda direk telefondan konuşabilirsiniz.Bizzat kendim test ettim ses kalitesi orta seviye bir telefonunuz varsa fena değil ihtiyaç halinde denemenizi tavsiye ederim, işinizi görür.


About the Author

Onur Culum

Author & Editor

27 Yaşındayım, 10 yıldır yazılım,tasarım ve ticaretle uğraşıyorum.Bilgisayarla 10 yaşında Windows 95 ile tanıştım.Aktif olarak kullandığım programlar; illustrator, photoshop, indesign, sony vegas pro ve özlersem corel :)

Yorum Gönder

 
Grafikerler Kulübü © 2016 - Designed by | Distributed By G. Kulübü