11 Mayıs 2016 Çarşamba

Sandisk Ultra II 240 Gb İncelemesi

Aşağıda kendime aldığım fiyat / performans olarak en uygun ürünlerden biri olan sandisk ultra ii 240 gb ssd diski inceledim fiyatı 240 TL sadece işletim sistemini hızlandırmak isteyenler 120 gb olanını alabilirler oda 130 tl civarında.


Merhaba arkacdaşlar bugün sizlere yeni aldığım ssd diskim hakkında bir video hazırladım bilmeyenler için önce biraz bilgi vereceğim.

Solid State Disk(SSD) Nedir? Nasıl Çalışır?
Sol SSD       -      Sağ Normal HDD
SSD Disk : İngilizce Solid State Drive Türkçe Katı Hal Sürücü, veri depolamak için geliştirilmiş sabit disklerin yerini alan veri depolama aygıtıdır. Mekanik bir sabit diskin maksimum yazma hızı ortalama 150mb/sn iken SSD'lerde bu hız 560mb/sn'dir. En büyük avantajları; Isı, ses, düşük enerji sarfiyatı ve mekanikliğin ortadan kalkması. SSD'lerin çalışma mantığı RAM'ler ile aynı. Yani Rastgele Erişilebilir Bellek RAM (random access memory). Veri yolları her mikroçipe paralel bağlanarak istenilen bilgiye eş zamanlı olarak erişilebilir. Bu nedenle SSD'ler çok yüksek hızlara erişebilir. (Kaynak Vikipedia)

SSD'lerin hard disklere göre artıları

-Hareket eden parça olmadığı için sessiz

-Açılma süresi yok denecek kadar kısa

-Dosyalara erişim hızı çok çok yüksek

-500 MB/SN değerlerini geçen okuma ve yazma hızları

-Bozulacak mekanik parça olmaması ve titreşime dayanıklı olması

-Photoshop, illustrator, after effect gibi programların açılış ve işlem hızlarında performans artışı.

-Oyun videoları çekerken fps artışı gözlemledim, eskiye oranla 10-15 artıyor. Slither.io ve dota üzerinde yaptığım testte çok başarılı sonuç aldım eskiden donuyordu şuan sıfır donma.

-Düşük güç tüketimi


SSD'lerin hard disklere göre eksileri

-Ömürlerinin kısa olması 4-5 yıl sonra problemler başlayabilir

-Fiyatları normal sabit disklere göre çok yüksek 1tb diski ortalama 200 tl ye alırken Ssd olarak aldığımızda yaklaşık 5 katı para ödememiz gerekiyor.

-Ssd kullanmaya alıştıktan sonra normal hard diski olan bir bilgisayar kullanmak istemeyeceksiniz :)

Sonuç olarak bence ssd alma imkanınız varsa alın biraz pahalı ama parasını hakettiğini düşünüyorum ayrıca bu ürün laptoplarada uyumludur,

About the Author

Onur Culum

Author & Editor

27 Yaşındayım, 10 yıldır yazılım,tasarım ve ticaretle uğraşıyorum.Bilgisayarla 10 yaşında Windows 95 ile tanıştım.Aktif olarak kullandığım programlar; illustrator, photoshop, indesign, sony vegas pro ve özlersem corel :)

2 yorum:

  1. laptopta sorun çıkarmı tek disk olarak bunu kullansam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski değilse hiçbir sorun olmaz kutusunda laptop uyumlu diye özellikle belirtmişler.Almadan önce sata girişlerini bi kontrol et istersen yinede.

      Sil

 
Grafikerler Kulübü © 2016 - Designed by | Distributed By G. Kulübü