25 Mayıs 2016 Çarşamba

Ücretsiz Blog Açma (Blogger)

Google Güvencesiyle Ücretsiz Blog Nasıl Açılır
Blog açmak istiyorsunuz ama blog nasıl açılır bilmiyorsunuz. Ücretsiz olarak blog açmak çok kolay hemde google güvencesi ile.Bu iş için birçok site mevcut yada kendiniz www.istediğinizisim.com olarak herhangi bir site açıp hazır temalarla da yapabilirsiniz. Genelde bu iş için wordpress kullanıyorlar.Benim anlatacağım yöntem çok daha basit, ücretsiz ve kurulumu çok hızlı.

Öncelikle bir www.gmail.com adresinde bir gmail adresi alıyoruz birçoğumuzda vardır almakta çok basit bu kısmı anlatmıyorum oyüzden.

www.blogger.com adresine giriyoruz. Domain ve hosta ihtiyacımız yok herşeyimizi site karşılıyor. Blogger.com girdikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek gelmez ise Yeni Blog yazan yeri seçiyoruz.
Başlık yazan kısıma blogumuza vermek istediğimiz ismi yazıyoruz. Aklınıza birşey gelmiyorsa korkmayın daha sonra değiştirebilirsiniz sallayın bişeyler :)

Adres yazan kısımada siteye girişte kullanılacak kelimeleri gireceğiz.Başlığımızla benzer olursa daha iyi olur yada isminizle açıyorsanız direk ad soyad şekline yapabilirsiniz size kalmış.

Şablon kısmında sitemizin temasını ayarlıyoruz.Yani giren kişilerin yazılarımızı okurken dış görünüş olarak nasıl bir siteyle karşılaşacağını belirleyen kısım.Rengi, düzeni tüm görselliği otomatik olarak ayarlanmış şablon kalıpları sunuyor bize burdan hoşunuza gideni ve sitetinizin içeriğiyle uygulu olan rengi seçebilirsiniz.

Bu ayarları yaptıktan sonra blogumuz yazı yazmaya hazır hale geldi.Kurulumu bitti bile...

Birden çok blog kurabilirsiniz benim 5 adet var bol bol kurup kurcalayıp öğrenebilirsiniz başlangıçta :D

Blogumuzu kurduk nasıl yazı yazacağız? www.blogger.com giriyoruz ve bloglarımızın listesi geliyor hangisinde yazacaksak onu seçiyoruz. Sol tarafta aşağıdaki gibi bir menü var burdan yeni yayın butonuna basarak yeni yazılarımızı yazıp fotoğraflarımızla birlikte yayınlayabiliriz.
Yerleşim kısmından sayfamızla ilgili düzenlemeleri yapabiliyoruz ve yeni özellikler ekleyebiliyoruz sayfamıza.

Menüde şablon kısmından html yi düzenle diyerek şablonumuzda ileri düzey düzenlemeler yapabiliriz.Tabi bunun için birazcıkta olsa html öğrenmemiz gerekiyor hiç anlamayanlar bu kısımı ellemesinler. Bu daha çok özel temalarda kullanılır.Farklı temaları internetten indirip kurabilirsiniz. Blogger Temaları bölümümüzde bu iş için siteler mevcut.


 Evet artık yazmaya başlayabilirsiniz.Sizde bir blog sahibisiniz alt kısma blogunuzu yazarsanız ziyarete geliriz arkadaşlar :)


About the Author

Onur Culum

Author & Editor

27 Yaşındayım, 10 yıldır yazılım,tasarım ve ticaretle uğraşıyorum.Bilgisayarla 10 yaşında Windows 95 ile tanıştım.Aktif olarak kullandığım programlar; illustrator, photoshop, indesign, sony vegas pro ve özlersem corel :)

Yorum Gönder

 
Grafikerler Kulübü © 2016 - Designed by | Distributed By G. Kulübü